Треньорът на Сливен Дуци Симонович заяви, че ЦСКА носи основна вина за финансовата криза в неговия отбор.

„Добър жребий за нас. В ситуацията, в която се намираме трябва да се случват хубави неща. Когато се играе с ЦСКА, се тренира и работи по-различно. Чака се мачът. В събота играем с Калиакра, но след днешния жребий настроението ще се вдигне. Заради всичките тези финансови отношения футболистите ще бъдат много по-амбицирани да играят. Ако в някой има вина за това, защото има забавяне на плащанията в Сливен, то това е в ЦСКА. Ако футболистите на Сливен търсят някакъв дразнител ще го намерят най-вече в ЦСКА. Когато Йордан Лечков си прави бюджета, разчита на тези плащания. Нормално е, след като има забавяне повече от година на плащанията да има проблеми и с бюджета. Когато се правят бюджетите, се правят сметки, откъде ще дойдат парите”, каза Симонович.

Той коментира и информациите, че неговите футболисти ще бойкотират двубоя с ЦСКА. „Кой ще бойкотира? 8-9 момчета, които са на 18-19 години не искат да тренират и играят футбол ли?”, заяви Симонович.

„В събота казах някои неща. Където и да работя съм лоялен човек и човек, който знае къде е. Навсякъде има проблеми и навсякъде не е идеално. Няма оправдание, че сме играли толкова слабо с Локо Сф. Август, септември и октомври играхме на по-високо ниво. Имаше и субективни фактори, които не ни позволиха да сме с по-добро класиране”, допълни още специалистът.

Дуци Симонович призна, че си е пожелал два отбора преди жребия за днес. „Днес преди жребия си пожелах да домакинстваме на ЦСКА или да гостуваме на Банско, да отидем на планина, на хубаво време и въздух”, каза Симонович.