„ЦСКА е голям отбор и всеки би мечтал да играе там. Чувствам се щастлив”, заяви за Гонг капитанът на Сливен Коста Янев, който от утре се очаква да облече фланелката на бившите шампиони. „За всеки е чест да играе в един от двата гранда на българския футбол”, добави халфът.

Янев сподели, че ако всичко с медицинските тестове мине нормално, ще се присъедини към ЦСКА в четвъртък, когато „армейците” стартират лятната си подготовка.

„До контракт все още не се е стигнало. Черно на бяло няма подпис, но се надявам тия дни всичко да се изясни. Утре трябва да премина медицински прегледи. Моите съотборници Иван Стоянов, Калоян Стоянов и Здравко Чавдаров са в София от вчера и вече бяха тествани”, уточни ситуацията около себе си полузащитникът.

„Не е тайна, че и от Левски ме искаха. Признавам си че имах разговори с тяхното ръководство. Но щом господин Лечков е приел условията на ЦСКА, няма проблем да играя при „червените”. Аз също съм доволен от предложените ми условия”, каза още Коста Янев.

„Мисля, че под ръководството на Любослав Пенев ще израсна много – и като футболист, и като човек. Той е видял толкова много от европейския футбол. Дано и ние да прихванем нещо от него”, сподели новото попълнение на „армейците”.

„Щом съм готов да отида в ЦСКА, ще си нося кръста. Сега всичко ще зависи само от мен и от качествата ми. Нормално е целите в грандовете да са максимално високи. А щом са ни взели нас като футболисти, ще се стремим да ги изпълняваме. Пък вече каквото стане. Дано всичко да върви на топ-ниво”, категоричен бе Янев.

Халфът допълни, че ще са аклиматизира по-добре в новата обстановка благодарение и на факта, че на стадион „Българска армия” ще бъдат още трима негови съотборници от Сливен: „С Иван, Здравко и Костадин сме много добри приятели. В Сливен колективът бе страхотен. Дано и в ЦСКА всичко за нас да се развива нормално и да заиграем!”

„Не ме притеснява фактът, че публиката на ЦСКА е много взискателна. Ако показвам добри игри, вярвам че ще е зад мен”, заяви полузащитникът.