Отборът на Сливен победи с 2:1 Берое в контролна среща, играна на стадион "Хаджи Димитър". По молба на ръководството на старозагорци двубоят се игра при закрити врати. Причина за това решение е експерименталният състав, с който излезе старши треньорът Илиян Илиев. Той пусна в игра седем тъмнокожи футболисти, които са на проби в отбора, а още трима бяха на резервната скамейка. От първия състав на Берое личеше единствено името на защитника Здравко Илиев, който бе и с капитанската лента.

Срещата започна отлично за Сливен и още в 2-ата минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Ивайло Петров, който с хубав удар от около 25 метра не остави никакъв шанс на стража на гостите и така откри резултата. В 18-ата минута отново Петров блесна с индивидуална игра. 20-годишният полузащитник проби от ляво и след няколко успешни финта преодоля защитата на Берое и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата за 2:0. След попадението домакините заиграха по-отпуснато и позволиха на Берое да вземе инициативата. Така се стигна до 42-ата минута, когато след едно разбъркване в наказателното поле на домакините бе върнато едно попадение.

След почивката двамата треньори направиха много смени и това се отрази на играта. Все пак и двата тима създадоха по едно-две чисти положения, но до нов гол не се стигна.

Старши треньорът на Берое Илиан Илиев ще може да види качествата на дошлите на проби футболисти и в петък, когато старозагорци играят контрола с Любимец.