Калиакра разгроми Сливен 2000 с 4:1 в последния двубой от 5-ия кръг на единната "Б"-футболна група. Резултатът не изразява реално съотношението на силите на съперниците, защото футболистите от Каварна пропиляха толкова голови положения, колкото не са имали взети заедно от началото на първенството.

Калиакра започна мача с вихрени атаки и до петата минута Виктор Митев пропусна две стопроцентови положения. Нападателят успя да превземе врата на Сливен 2000 при третия си опит в 6-ата минута - 1:0. Домакините продължиха да пробиват, но и да се разминават в полето на гостуващия тим. Все пак в 27-ата минута Янчо Андреев завърши двуходова комбинация и вкара за 2:0.

През втората част момчетата на Радостин Трифонов не намалиха темпото, редяха красиви атаки, но продължаваха да се разминават в завършващата фаза. Течеше 67-ата минута, когато Янчо Андреев получи топката от Иван Цачев и простреля сливенския страж за 3:0.

Десет минути по-късно Живко Динев засече топката с глава при центриране и увеличи аванса на домакините с четири гола. В последните пет минутите те обаче спряха да атакуват и бяха наказани. Хюсеин Филипов се вряза в полето на Калиакра в 90-ата минута и провря топката в мрежата на Славов - 4:1. Така отборът на Сливен 2000 отбеляза първия си гол в първенството, но остава на дъното без спечелена точка.