Една отсечка преди финала на 39-то Рали Сливен, екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев води с 56,6 секунди на румънските си конкуренти Дан Гъртофан и Тудор Марза. На третата позиция продължава да бъдат Тихомир Стратиев и Еди Сивов.

В първите три етапа за втория състезателен ден, Ангелов и Гаджев успяха да натрупат нови 9,1 секунди към своя аванс. Гъртофан и Марза бяха най-близо до българите в специален етап 8 "Трапоклово", където завършиха с изоставане от едва 0,8 секунди. В следващите два етапа авансът на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев бе съответно 4,3 и 4 секунди.

На третата позиция продължава да бъде екипажът на Марина Моторспорт Тихомир Стратиев и Еди Сивов. Двамата записаха три трети времена и по всичко изглежда, че ще заемат безпроблемно последното място на подиума.

Силна сутрин записаха Григор Григоров и Мартин Милушев, които завършиха на два пъти на четвърто място по отсечките, изпреварвайки Йордан Атанасов и Янаки Янакиев. Варненците са убедителни лидери в клас ERT 2 за Балканския рали трофей и вероятно не желаят да поемат излишни рискове. Григоров пък е лидер при автомобилите с един двигателен мост.

Ситуацията в група Е се промени драматично след първия етап днес, когато водачите Калин Бенчев и Александър Спиров не успяха да стигнат до финала му. Така на първото място се озоваха Марио Попов и Даниел Мечикян. Те са следвани на 1:32,8 минути от Ясен Обретенов и Калоян Шантанов, а третата позиция се държи от Михаил Боев и Димитър Гочев.

От състезанието отпадна атрактивния екипаж на Астра Рейсинг Кирил Тодоров и Георги Аврамов. Тяхното Renault Clio продължи да има сериозни технически проблеми и двамата решиха да прекратят участието си след специален етап 10 "Българка".

До финала на Монбат Рали Сливен остава най-дългата и тежка отсечка - специален етап "Сините камъни" с дължина от 33,50 километра. За класирането в нея ще се присъждат и бонус точки за седемте най-бързи екипажа.

Награждаването на победителите в 39-то Рали Сливен започва в 15:30 часа на площад "Хаджи Димитър" в Сливен.