Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков отново се впуска в политиката. Легендата от САЩ'94 пак ще се кандидатира за кмет на Сливен. Това обяви самият легендарен халф в интервю за "Флагман".

В момента Лечков е общински съветник и лидер на своя политическа формация, от чието име ще бъде издигната кандидатурата му. Той ще се бори за трети мандат начело на родния си град. 

Лечков беше кмет на града от 2003 до 2011 година, а на изборите през 2015 година отново беше кандидат, но не беше избран за сметка на настоящия градоначалник Стефан Радев.

"Ще ми се нещата в града и държавата да бъдат много по-добри", казва Лечков, който е собственик и на местния ФК Сливен 2000, който до 2011 година участваше в елита, а след това пропадна извън профессионалния футбол.

"Аз винаги говоря за децентрализация. Да може народът да си управлява управниците, а не управниците всеки ден да ни се карат и да ни наставляват. Ние всеки ден трябва да даваме оценка на управляващите, а не един път на четири години", сподели още Лечков.