Тридесет години от спечелването на Купата на България по футбол бяха отбелязани тържествено на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен снощи, съобщиха организаторите на честването от община Сливен.

Преди 30 години, на 30 май, Сливен побеждава ЦСКА на финала с 2:0, печели купата на България и правото за участие в европейския турнир за Купата на носителите на национални купи. Заради забраната за провеждане на спортни и културни мероприятия до края на май, честването на годишнината беше отложено за 19 септември.

На събитието са присъствали футболисти от отбора, спечелил купата, техническото ръководство, треньори и представители на управителния съвет на клуба от 1990 г. Те са получили награди за приноса им в развитието на сливенския футбол.

Сред официалните гости на събитието са били проф.д-р Йордан Иванов - първи вицепрезидент на Аматьорска футболна лига и председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Заедно с кмета на Сливен Стефан Радев и председателя на Областния съвет на БФС Райчо Райчев, те са връчили награди на спортистите, ръководителите и спортните деятели. Проф. Иванов е връчил на капитана на отбора Васил Тинчев реплика на Купата на България от 1990 г.

В рамките на честването се е провел турнир за деца "Футболните звезди на БФС", в който са участвали 10 отбора от област Сливен. Първото място е спечелил ФК "Сините камъни".

Събитието се организира от Община Сливен, Областния съвет на БФС-Сливен и ОФК Сливен и се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.