Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз извади отбора на Сливен от единната Б група, след като сливналии не се явиха за мача срещу Спартак Варна от 15-ия кръг. На домакините бе присъдена служебна победа с 3:0, а същото важи и за останалите отбори, които по програма трябва да играят срещу Сливен до края на шампионата.

Ето и пълното решение на СТК:

 

Решение -11.03.2013г.

-ПРИСЪЖДА СЛУЖЕБЕН РЕЗУЛТАТ 3 : 0 в полза на ФК”Спартак” – Вн. в срещата от 15-ти кръг на “Б” ФГ -  ФК”Спартак” – Вн - ОФК”Сливен 2000”. За второ поред неявяване по неуважителни причини и на основание чл. 24, ал. 1, буква б/, СТК изважда от състава на „Б” ФГ отбора на ОФК”Сливен 2000”. На основание чл.24, ал. 11, буква б/ се присъждат служебни резултати от по 3 : 0 в полза на отборите с които ОФК”Сливен 2000” следва да играе по програма.

- СТК констатира прекратяване натрудовите договори без предизвестие от следните футболисти:

- Благовест Тодоров Ангелов   с ПФК „Етър 1924 ” – ВТ  считано от 08.03.2013 г.

 

- На проведената среща на ръководството на БФС с делегатите на БФС и изп. директори на ФК проведена на 22.02 и 23.02.2013 г. и на срещата организирана от МВР с отговорниците по сигурността и координаторите за връзка с привържениците, бе прокламирано желанието на БФС футболните срещи да станат място където всеки може да отиде със семейството си без да ги е страх за живота им. Ясно бе разяснено на всички, че за целта е необходимо стриктно да се спазва Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, нормативните актове на БФС, както и директивите на ФИФА и УЕФА за неизползване на пиротехнически изделия на футболни срещи.

Предвид горното и случилото се на срещата от 17-ти кръг на „А” ФГ ПФК”Ботев” Пд – ПФК”Левски”, СТК призовава всички футболни клубове, фен клубовете към тях, както и всички верни привърженици на футбола, футболните срещи от вътрешното първенство да не се превръщат в бойно поле, а  посещението на футболна среща да е празник и възможност да се подкрепи любимия отбор.

Секретар СТК:

/Н.Михайлов/