Българският футболен съюз е заплашил ЦСКА с недопускане до участие в първенството, ако не бъдат погасени задълженията към Сливен. На 10 юни изпълнителният директор на футболната централа Борислав Попов е уведомил „червените”, че ако не се стигне до разбирателство с клуба на Йордан Лечков, то ЦСКА няма да бъде допуснат до участие в новото първенство. Посочен е срок до 1 юли да бъдат изчистени взаимoотношенията между двата клуба.

Гонг потърси частният съдебен изпълнител Милен Бъзински, който наложи запор на дълговете на ЦСКА към Сливен и в момента събира пари от ЦСКА, за да покрива задължения на Сливен към държавата и бивши играчи на „воеводите”.

„Разбрах, че има подобно писмо. С него обаче БФС подтиква ЦСКА да извърши престъпление с един вид извиване на ръце. ЦСКА поиска от мен да подготвя становище и да го представя на футболната централа”, каза за Гонг Милен Бъзински. „Познавам г-н Кръстев, който е грамотен юрист и има представа за какво става дума. БФС иска някакво споразумение между ЦСКА и Сливен, което няма никакъв смисъл. Няма как ЦСКА и Сливен да се споразумяват за нещо, без да бъда уведомен аз и моите взискатели. Вариант, при който ЦСКА превежда директно пари на Сливен е абсолютно невъзможен. Това вече се случи веднъж в края на 2010 година. Тогава разбрах от медиите, че има някакво плащане, казано на жаргон под масата и взех необходимите мерки. След като има запор към ЦСКА те са длъжни да го изпълняват. Всяко едно пречене на съдебното изпълнение води до наказателна отговорност. Всяко едно плащане заобикалящо очевидните съдебно признати факти би довело до правен абсурд и до съответните правни последици за всеки, който го направи.

ЦСКА е признал част от вземането. Третото задължено лице, каквото е ЦСКА, няма определени срокове, в които да плаща. Според мен сроковете, в които плаща ЦСКА са разумни. Ако всеки мой длъжник плаща в такива срокове, такива суми всичко би било перфектно в тази държава и тази икономика”, каза още Милен Бъзински.

Частният съдебен изпълнител даде и допълнителна информация около споровете между ЦСКА и Сливен и наложените различни видове запори. „При мен има няколко дела срещу ОФК Сливен, по които изпълнението е насочено към суми, които ЦСКА дължи на Сливен, трансферни суми за техни футболисти. В момента Сливен се явява при мен в качеството си на длъжник, а ЦСКА на трето лице, което извършва периодични плащания след наложен от мен запор на вземанията. Оказва се, че Сливен със сигурност ще дължи много повече, от колкото ЦСКА има да им дава. Ще направим експертиза, с която да установим колко точно е дълга на ЦСКА към Сливен. Прави чест на ЦСКА, че въпреки спорните моменти, тъй като вземането не е съдебно установено, плаща по него. За момента ЦСКА са изплатили някъде около 200 хил. лева, като предстоят нови плащания. Тези плащания са разпределени няколко пъти. Първо футболистът Васил Велев е удовлетворен изцяло. Около 100 хил. лева са отишли в НАП-Сливен. В последствие се появиха още футболисти, които получават определени суми. Това са Деян Христов, Владислав Ямуков, Петър Стоянов, Мирослав Миндев, Живко Динев и Стефан Киков. Последните двама се включиха малко по-късно и ще бъдат включени в последствие. Дълговете на Сливен се покачват, а тези на ЦСКА намаляват. Няма да се стигне до вариант да се стигне до плащане към г-н Лечков. Дълговете на Сливен се оказват по-големи от тези, които има да покрива ЦСКА”, каза още Милен Бъзински.