В последните няколко дни в българския футбол отново стана леко напечено. Причината са парите. Оставяме на страна общата драма свързана с телевизионните права. Все още действащият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков реши да дерибейства в отсъствието на Боби Михайлов, въпреки заплахите за оставка, която обаче не грее никого. Заплаши ЦСКА със спиране на трансферите. Днес има Изпълком, на който явно това ще е главната тема. В един момент обаче се получава като в популярната реплика „Крадецът вика „дръжте крадеца““. Кметът на Сливен цяло лято обяснява как ЦСКА му дължи пари, въпреки че всички сметки на подопечния му клуб са блокирани заради огромните дългове, които има. На практика ОФК Сливен няма как законово да получи никакви пари от ЦСКА или друг клуб.

Всъщност „червените“ по един или друг начин успяват да плащат задълженията си поетапно. От това най-вече печелят 11-те футболисти, които имат съдебни решения и изпълнителни листове за заплати, които имат да получават от ОФК Сливен.
Да, все още ЦСКА дължи около 360 хил. лева, като по-голямата част е процент от продажбата на Иван Стоянов в Алания, а самите трансфери от Сливен към ЦСКА са покрити напълно (с изключение на този на Чавдаров). „Червените“ шефовете показаха с действията си, че в близко бъдеще и тези задължения ще бъдат изчистени.

Какви задължения обаче погасяна ръководения от Йордан Лечков общински футболен клуб и как така Сливен получи лиценз за професионалния футбол?

Вчера стана ясно, че „воеводите“ дължат на държавата и на бивши футболисти около 830 хил. лева. Сума, която със сигурност няма как да бъде покрита от дълговете на ЦСКА. Какво се случва с останалия половин милион дълг, който трябва да бъде погасен? Да, може би той ще бъде покрит от трансфера на Димо Бакалов в Лудогорец.... или пък не..., защото май никой няма представа къде точно са отишли тези пари. Разградчани официално твърдят, че нямат дългове към Сливен. Значи са си платили. Но... сметките на „воеводите“ отдавна са запорирани, а плащания на ръка над 15 хил. лева са забранени от закона. Така този въпрос става доста интересен и любопитен, но е обект на разследване от други инстутиции.

Днес на практика Йордан Лечков, чийто отбор ОФК Сливен е сред най-големите длъжници в българския футбол, ще иска да блокира трансферите на ЦСКА. Колко иронично, нали!