Мениджърът на Сливен Драголюб Симонович сподели пред Гонг, че отборът му се подготвя за мача с Левски с море, плаж и басейни. „Воеводите” си осигуриха оставане в елита през следващия сезон, но участието на „сините” в Европа все още не е толкова сигурно.

„Основното и най-важното е това, което Сливен имаше да защитава, ние го свършихме още миналата седмица. Може да се каже, че от три дни сме в началото на своята почивка. Готвим се с малко басейн, малко море, малко плаж. Сериозна е подготовката за мача с Левски. В Сливен няма море, но има басейни. Ходихме 1-2 дни до морето, но вече сме тук по басейните”, сподели специалистът.

На въпрос, от кое е по-доволен, че отборът остава в А група или че самият той ще остане в България, Симонович отговори: „Аз бях толкова сигурен, че ще останем и това не беше някакъв бас, но беше много трудно. Радвам се, че успяхме да останем в А група. Въпреки всички трудности, успяхме да се справим. Колкото и да имаше съмнения във футболистите на Сливен, успяхме да свършим една много сериозна работа. Целият пролетен полусезон беше едно голямо напрежение.”

„Ще изчакаме да свърши мачът в неделя, предвидили сме малко повече възстановяване тази седмица и някъде до 10-15 дни ще станат ясни плановете, селекцията и подготовката на отбора”, добави наставникът.

„На Левски кой може да им попречи? Локо София най-много им помогна да играят в Европа. Ще дойдем на „Герена”, да изиграем един мач, който ще е първият през този полусезон без напрежение. Последният мач ще е подарък за футболистите на Сливен”, завърши Дуци Симонович.