Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви след изненадващия днешен Изпълком, че на заседанието не е било обсъждано разследването около члена на Изпълнителния комитет Йордан Лечков.

„Има икономическа криза във всички ресори и е много трудно. Знаете, че премиерът Борисов беше обещал да се отпуснат средства за ремонт на стадионите. Всички отбори от професионалния футбол са дали списък за конкретни ремонти по всички стадиони за сума на стойност 16 милиона лева”, заяви Фурнаджиев.

„Въпреки че разбираме липсата на средства, критериите за лицензиране ще бъдат по-строги. Ако нямат необходимите условия, ще трябва да играят срещите си на други стадиони.”

„Има четирима нови главни съдии, които бяха гласувани за професионалния футбол. Игнатов и Георгиев за момента остават да свирят срещи от Б група поне до края на сезона.”

„Разследванията около Йордан Лечков са свързани с общината, на която той е кмет, това по никакъв начин не е свързано с футбола, за да влияе на реномето на БФС и не е било обсъждано на днешния Изпълком.”

„Знаете, че всички отбори са помолени да дадат писмено становище относно това колко отбора да бъдат и дали да се играе по формата пролет-есен. Само ще ви дам пример със Сърбия, където преди две години намалиха отборите на 12, сега пак се връщат на 16. Според мен трябва да останат две Б групи, най-малко поради икономически причини. Примерно Калиакра да тръгне от Каварна да играе срещу Вихрен в Сандански”, каза още вицето на БФС.