Неуспелият да разтрогне със Сливен Илия Илиев разкри пред Гонг, че в тима 4 месеца не са взимали заплати, като на това не е била давана публичност, за да не се петни името на президента на тима Йордан Лечков.

Другите, освен Илиев, който в момента тренира със Славия, другите, които не успяха да разтрогнат с войводите по вина на клуба бяха Явор Въндев, Борислав Стойчев и Марко Марков.

„Много съм разочарован от това решение на Арбитражния съд. За четири заплати и един транш, който не съм си го получил от 10 юли, не знам за какво тогава трябва да претендира Лечков. Сега чета интервюто с Въндев и Лечков е казал, че Явор е вкарал само един гол и затова не си е получил заплатите. Какви са тия работи”, възмутен е Илия Илиев.

„Ако за 4 заплати и 1 транш не можеш да разтрогнеш договор, не знам за какво тогава можеш. Какво да правя в Сливен? Аз 4 месеца заплати не съм взел, да отида там, имам договор до юни, да седя още 5 месеца и да не получа пак заплати. Няма това да стане. Няма да се върна в Сливен. Ще тренирам със Славия и това е, ще чакам.”

„Има вариант и да не играя 5 месеца, но да си търся правата до край. Мисля, че съм си в правото да претендирам за тези мои пари 4 заплати и трашн, които са ми по договор, по анекс и се чудя на Арбитражния съд какви мотиви са приели, за да не получим правото да разтрогнем по вина на клуба.”

„Ако се наложи, ще ходим на граждански съд с моя адвокат. Ще преценим как ще процедираме и се надявам да успеем. Имаме си документи черно на бяло, анекси и там да покажем как г-н Лечков и компанията около него управлява футбола в България и изобщо държавата.”

„Трябва да питате г-н Лечков защо не съм си взимал заплатата. В договорите не ни пишат колко гола или колко асистенции ще направиш за годината или за полусезон и мисля, че е смешно това да се твърди. Той ме е оценил на толкова пари, разбрали сме се. За това са договорите, да се спазват, както обича да казва г-н Лечков. Както той претендира за неговите пари от държавата, които не му превеждат в общината, така и ние искаме нашите пари.”

„В Славия са разочаровани, те са твърдо зад мен. Ще видим какво ще направим. Много ме е яд, така изпускам и подготовката, не бях във Варна. Изоставам с подготовката, но ще си търся правата до край, мисля, че съм в правото си.”

„Не знам дали ще пътувам със Славия за Турция. Ще реша тези дни. Като се договаряхме с г-н Лечков, той ми каза, че криза няма да има, но явно е по-тежко положението в Сливен. За 5 месеца да вземеш половин заплата е страшна работа. Имаме семейства, деца, какво да им кажем на тези деца, като няма заплати. Те си искат децата и не можем да им го дадем, и е мъка.”

„Ние го криехме така 4 месеца по време на първенството, да не се шуми за това, да не се петни името на Лечков, но той си го заслужава сега в този момент. Станаха вече 5 месеца, а една заплата взехме, две половинки”, заяви Илия Илиев пред Гонг.