Спортният директор на Сливен Драголюб Симонович сподели на своята пресконференция, че обвиненията му към съдийската комисия са били с единствената цел – да помогне на българския футбол. След двубоя с Пирин, шефът на „воеводите” изрази недоволството си към главния рефер и назначаването му за мача в Благоевград.

„Искам да приключим с всичко това, което се случи тази седмица. Тези силни думи не бяха срещу Коце Костадинов и съдийската комисия, а се опитах да защитя нас, не само Сливен, но и всички отбори в България. Коце Костадинов не е лош човек, не съм използвал такива думи, само казах, че искаме нормални условия за игра. Има много моменти, в които сме се чувствали ощетени, но точно когато се случи в първия ни мач… Искам наистина да приключим с това. Моята цел не беше да обидя никой, а да предизвикам реакция”, сподели Симонович.

„Нито аз съм единственият човек в България, който говори с Коце Костадинов, нито с членовете на съдийската комисия, но Сливен никога не е търсен нито един съдия, нито един член на съдийската комисия, нито шефът на комисията, за да се помогне на тима.”

„Голяма грешка беше на Коце Костадинов, че опита да обясни, че от Сливен има натиск. Има истина в думите на Коце Костадинов, но аз на семинара говорих с много съдии, с някои съм по-близък. Аз го помолих да прати някой от старите съдии, не да помага. Искаме равноправие. Не искаме да дойде съдията и да ни свири две дузпи, искаме нормални условия за мач. В нашия разговор той каза, че няма достатъчно от по-възрастните съдии, и накрая какво се получи – в другите шест мача отидоха реферите. На другия ден като излязоха нарядите му се обадих и му казах, че се създава проблем не на мен, а на футбола. Той ми каза, че е излязъл с предложение към комисията за друг съдия, но самата комисия му отхвърлила предложението”, добави спортният директор на Сливен.