Отборът на Сливен се отърва на косъм от сигурното изпадане в 29-я кръг на А група. Калиакра пък остава в елита, след като победи “воеводите” с 2:1 като домакин в Каварна, но тимът воден от Димчо Ненов все още има теоретичен шанс да стигне до 14-о място, което дава право на бараж. На него сега се намира Видима Раковски, но головата разлика е в полза на Сливен след изиграването на преките двубои между двата тима. В момента “воеводите” са на последното 16-о място с 19 точки, докато Видима е на 14-о с 22 точки, а Академик София е на 15-а позиция с 20 пункта.

След успеха Калиакра си осигури оставане в А група и през следващия сезон. Отборът от Каварна е на 12-о място с 29 точки.

През първото полувреме Калиакра и Сливен не успяха да стигнат до гол. За сметка на това след почивката паднаха цели три.

В 48-та минута след центриране от корнер, Иван Александров се хвърли и с глава отбеляза първия двубой в мача. В 54-та Сливен изравни след чудесна атака, влезлият като резерва Ивайло Петров с глава вкара за 1:1.

В 76-та минута капитанът на домакините Иван Райчев реализира след плонж и с глава засече центрирана от корнер топка, което осигури оставането на тима в А група.