Сливен победи с минималното 1:0 като домакин Нефтохимик в мач от 5-ия кръг на Източната "Б" група. Срещата започна равностойно, а първата по-опасна ситуация бе за гостите.В 17-ата минута Сакалиев бе изведен отлично и стреля, но в последния момент Стоян Георгиев се намеси и изби топката в корнер. Четвърт час по-късно пък Сливен получи правото да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Ивайло Петров, който стреля силно и вратаря Георги Христов изпусна топката, а при добавката Мирослав Миндев стреля право в тялото на стража.
След почивката двубоят стана двуостър и положенията пред двете врати следваха едно след друго.Симеон Златев на няколко път пробва рефлекса на вратаря Караманов, но стражът на Сливен не направи нито една грешка и запази мрежата си суха.За домакините пък пропуски направиха Костов и Миндев.
Така се стигна до 83-ата минута, когато резервата Валентин Веселинов стигна една топка на аут линията, успя да излъже противников защитник и сложи топката на главата на Хюсеин Филипов, който от няколко метра не пропусна да донесе успеха на своя отбор. В даденото от рефера продължение Веселинов се отскубна от защитата на Нефтохимик и стреля, но вратаря Христов спаси.