Сливен победи с категоричното 7:1 Макак (Шумен) в последната си контрола преди началото на сезона в Източната Б група. Момчетата на Димчо Ненов започнаха силно още след първия съдийски сигнал на рефера Райчо Райчев и резултатът не закъсня. Още в 9-ата Валентин Веселинов центрира отлично на първа греда и там Миндев с глава прати топката в мрежата за 1:0. В 21-ата минута отново Миндев бе точен за 2:0, а седем по-късно завърналият се в отбора на Сливен нападател се възползва от грешка в отбраната на противника и оформи своя хеттрик.

"Воеводите" продължиха да контролират играта и в 32-ата минута Веселинов сложи топката на главата на Ганчев, който се разписа за 4:0. Ганчев можеше да вкара втори гол, но от изгодна позиция стреля право в тялото на вратаря на Макак. До почивката Сливен отбеляза и пети гол, а негов автор стана Ивелин Костов-Барона. Той се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Симеон Ганчев.

След почивката двамата треньори направиха много промени и темпото на игра спадна. Все пак в 55-ата минута Ласков вкара за 6:0, а малко по-късно гостите реализираха своето почетно попадение. До края на мача футболистите на Сливен продължиха да контролират играта и създадоха доста положения, но пропуски направиха Ивайло Петров и Ангел Тренчев. Крайното 7:1 оформи Ласков, който се възползва от отлично подаване на Петров.